Септември 2023 бе определен от екипа на Acronis в София като месец,

...
Септември 2023 бе определен от екипа на Acronis в София като месец,
Коментари Харесай

Чисти технологии, чиста природа: Acronis София почиства любими природни обекти

Септември 2023 бе избран от екипа на Acronis в София като месец, отдаден на почистването на обичани естествени кътове, скъпи за българското общество. Тимът ни почисти местността „ Копитото “ в Политическа партия „ Витоша “, като го отърва от насъбраните боклуци

 
-->
Добрата киберхигиена и чистотата на цифровите активи са главен фокус в развойната активност на Acronis. Киберсигурността е една от базовите и жизненоважни потребности в живота на актуалния човек – паралелно с дома и храната, чистите въздух и вода, знанието. Така, както сме способни да сътворяваме технологии, които непрекъснато подвигат летвата в света на кибербезопасността, ние непрекъснато оказваме помощ за подобряването и на останалите жизненоважни условия – посредством нашата всеотдайна фондация Acronis Cyber Foundation Program. През септември 2023 година Acronis Cyber Foundation Program насочи вниманието си към едно от скъпите естествени места в покрайнината на София, нуждаещи се от по-добра хигиена – местността „ Копитото “ в Природен парк „ Витоша “. Нуждата от грижа за този ъгъл е належаща точно в този момент – в края на лятото, когато хиляди хора са посетили красивото естествено кътче и мнозина са оставили своя замърсен „ отпечатък “. Затова екипът на Acronis се зае с почистването му, с цел да може „ Копитото “ още веднъж да е приятна дестинация за излет за всички поданици на София.

В началото на септември екип от 62 чиновници на Acronis, дружно с членовете на своите фамилии, се впуснаха в живописната гориста околност „ Копитото “  – обичано на феновете на природата в София. Хората от екипа на Acronis бяха решени да отърват това чудно място от отпадъците. Задружните старания на екипа старания доведоха до  извозването на над 200 кг пластмасови отпадъци и разнообразни дребни боклуци, в това число фасове от цигари и опаковки от бонбони. Воден от възторг, екипът почисти напълно и изоставената постройка и изоставения бунар на Копитото, който години наред е служил като неподготвено общо кошче за отпадък на посетителите на „ Витоша “.

Съгласно съглашението с администрацията на парка, екипът на Acronis пое самодейността да отбрани и запази удобствата на гората и лакира всички налични пейки и маси. Някои от тези места за сядане бяха обрасли в гъсталаци, които ги правеха недостъпни и невидими за посетителите. Затова преди лакирането чиновниците на Acronis усърдно почистиха местата от гъсталака.

„ Нашият екип обмисляше организирането на разчистване от близо година, само че до неотдавна това беше единствено концепция, “ показа Татяна Алексеева, движещата мощ зад тази самодейност, по отношение на своето ентусиазъм. „ В разгара на лятото с моето семейство потърсихме разхлада из скатовете на Витоша и за следващ път останахме очаровани от привилегията да имаме планина единствено на час път от София – само че също по този начин бяхме и шокирани от замърсяването, подбудено от човешкото наличие. Точно това беше искрата, от която пламна превръщането на концепцията в деяние. Свързах се с нашия екип на Програмата на фондация Acronis Cyber Foundation Program и дружно организирахме този отборен излет до „ Копитото “ с благородна идея. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР